Itt a MÁK közleménye: Így változik a nyugdíjkifizetés!

Uncategorized Admin Thursday 19th September 2024

A Magyar Államkincstár (MÁK) jelentős reformokat tervez fizetési rendszerében, hogy a nyugdíjak és egyéb kifizetések gyorsabban érkezzenek meg a kedvezményezettekhez. Bugár Csaba, a MÁK elnöke elmondta, hogy az átutalásokat az Azonnali Fizetési Rendszerbe (AFR) irányítják át, amely azonnal megjeleníti az összeget a számlákon.

Ez a változás a MÁK digitalizációs folyamatának része, amely 2020-ban kezdődött az AFR-hoz való csatlakozással.

Mi változik még?

Az MÁK-nál bevezetett újításoknak köszönhetően jelentősen csökkent a csalási kísérletek száma. Az online platformok bevezetése óta a csalási kísérletek és sikeres csalások száma is drasztikusan csökkent.

Az új biztonsági funkciók és extra autentikáció kötelezővé tétele hatékonyan hozzájárult a csalások visszaszorításához. Az ügyfélkapus számlanyitás is népszerűbbé vált, ami azt jelzi, hogy növekszik az igény az online szolgáltatásokra. Az átlagos állomány nagysága 8,5 millió forint, de vannak ügyfelek, akik több milliárd forintot tartanak a kincstárban, főleg prémium állampapírokban.

A MÁK tervei között szerepel az állampapír-forgalmazási hálózat megújítása, hogy hatékonyabban tudják kiszolgálni ügyfeleiket és szélesebb körben elérhetővé tegyék az állampapírokat. Az általuk tervezett reformok és elért eredmények azt mutatják, hogy a pénzügyi szektorban egyre nagyobb hangsúlyt kap a digitalizáció és a biztonságos elektronikus tranzakciók lehetősége. Ennek köszönhetően az ügyfeleknek könnyebbé válik az életük.

Forrás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *