Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel :RIASZTÁS! Durva villámlással ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!! ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR

Uncategorized Admin Friday 20th September 2024

Szöveges figyelmeztető előrejelzés: figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.06.09. vasárnap éjfélig!

Zivatar:

Ma napközben néhol (adott pontban kis valószínűséggel) fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket a Dél-Alföld kivételével egy-egy helyen lokálisan intenzív csapadék (> 20-25 mm), viharos (~60-80 km/h) széllökés, illetve jégeső (1-3 cm átmérő) kísérhet.

Éjszaka az éjféli óráktól, reggelig – a Dunántúl délnyugati felének kivételével – szórványosan alakulhatnak zivatarok, nagyobb eséllyel Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Pest megye térségében, illetve a Dunántúl északkeleti részein.

Ezek környezetében helyenként intenzív csapadék (lokálisan ~ 20 mm), viharos (55-65 km/h) szél előfordulhat.

Vasárnap napközben elsősorban az ország keleti harmadában, illetve északnyugaton alakulhatnak ki helyenként zivatarok, elsősorban keleten ezekhez néhol viharos (55-75 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), intenzív csapadék (~ 20 mm) is társulhat.

Várhatóan estétől, késő estétől előbb északnyugaton, északon, majd később már másutt is előfordulhatnak zivatarok.

Északnyugaton, északon ezek környezetében viharos (60-80 km/h) széllökés kialakulhat, illetve a Dunántúl északi részén egy-egy heves zivatar sem zárható ki a határ közelében.

Középhőmérséklet:

Ma az Alföld déli részén elérheti, vasárnap délen, délkeleten meghaladhatja a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

2024.06.08. 10:20 HungaroMet Nonprofit Zrt.

A Fekete-erdő ahonnan indul is a Duna ,a Rajna- Svájc , a Bodeni-tó az is kilepett a medréből és az Allgäu közötti részen nem par napos eső volt , mar 2 hete esik. A baj, holnaptól 1 hétig Újabb esőzés jón ezen a részen, es kicsit nagyobb területen. Az időjárás-szakértő szerint nem biztos az újabb árvíz De a probléma, hogy nagyon magasan van a talajvíz, és beáztak a gátak a talaj telített, és alig képes felszívni a nedvességet Ha azonban erős esőzés érkezik olyan helyekre, ahol már volt vagy még mindig árvíz sújtja, nem zárható ki a helyzet romlása.

Ma napközben néhol (adott pontban kis valószínűséggel) fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket a Dél-Alföld kivételével egy-egy helyen lokálisan intenzív csapadék (> 20-25 mm), viharos (~60-80 km/h) széllökés, illetve jégeső (1-3 cm átmérő) kísérhet. Éjszaka az éjféli óráktól, reggelig – a Dunántúl délnyugati felének kivételével – szórványosan alakulhatnak zivatarok, nagyobb eséllyel Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Pest megye térségében, illetve a Dunántúl északkeleti részein. Ezek környezetében helyenként intenzív csapadék (lokálisan ~ 20 mm, északkeleten lokálisan > 25 mm), viharos (55-65 km/h) szél előfordulhat.

Vasárnap napközben elsősorban az ország keleti harmadában, illetve északnyugaton alakulhatnak ki helyenként zivatarok, elsősorban keleten ezekhez néhol viharos (55-75 km/h) széllökés, jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), intenzív csapadék (~ 20 mm) is társulhat. Várhatóan estétől, késő estétől előbb északnyugaton, északon, majd később már másutt is előfordulhatnak zivatarok. Északnyugaton, északon ezek környezetében viharos (60-80 km/h) széllökés kialakulhat, illetve a Dunántúl északi részén egy-egy heves zivatar sem zárható ki a határ közelében.

Középhőmérséklet:

Ma az Alföld déli részén elérheti, vasárnap délen, délkeleten meghaladhatja a napi középhőmérséklet a 25 fokot.

2024.06.08. 10:30 HungaroMet Nonprofit Zrt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *