Bocsánatot kért Magyar Péter az éjszaka történtek miatt

Uncategorized Admin Friday 20th September 2024

Magyar Péter Bocsánatkérése: A Tisza Párt Alelnökének Kedd Délutáni Facebook Bejegyzése Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, kedden délután bocsánatot kért az éjszaka történtek miatt. Facebook-bejegyzésében a politikus kijelentette:

„Utoljára az ATV-ről.” Az üzenetet azután tette közzé, hogy a Hit Gyülekezete Egyház gratulált a párt választási eredményeihez. „1,3 millió ember szavazatát megszerezni nem kis teljesítmény, egyúttal óriási felelősség,” írták, majd jó pihenést kívántak az alelnöknek a következőkkel:

„A következő napokra alelnök úrnak jó pihenést, regenerálódást kívánunk, reméljük, a feszített tempó után sikerül megnyugodnia, és higgadtan, megfontoltan, államférfihez méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát. A Hit Gyülekezete Sajtóosztálya.”
Az ATV-vel Kapcsolatos Vádak és a Bocsánatkérés.

Magyar Péter a bejegyzés elején azt ígérte, hogy utoljára ír az ATV-ről, majd ismét bírálta a csatornát. A politikus sérelmezte, hogy tegnap egy dossziéval várta őt Rónai Egon műsorvezető az Egyenes Beszéd élő adásában. A bejegyzés végére azonban eljutott oda, hogy elnézést kérjen azoktól, akiket megbántott egy korábbi posztjával.

Rónai Egon az élő adásban egy bizonyítékokat tartalmazó dossziét nyújtott át Magyar Péter számára, mivel a politikus korábban valótlanul állította, hogy az ATV nem hívja meg a műsoraiba. Magyar Péter az adás közben Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének említésével másfél perc után kivonult a stúdióból. Reakciók és Vélemények
Magyar Péter most a MÚOSZ alelnökének, Vicsek Ferenc korábbi ATV-s műsorvezetőnek magánvéleményére hivatkozik. Vicsek elfogadhatatlannak nevezte, ami az adásban történt. (Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke jelezte, hogy Vicsek véleménye kizárólag magánvélemény volt.)

Magyar Péter kijelentette, hogy ha hasonló helyzet állna elő, mint tegnap az Egyenes Beszédben, újra kijönne a stúdióból. Hangoztatta, hogy az ATV tegnapi eljárása nemcsak a Tisza Pártot, hanem a rá szavazó 1,34 millió magyar embert is kellemetlen helyzetbe hozta. Elmondta, hogy azért nyújtott békejobbot és ment be az Egyenes Beszédbe, mert úgy érezte, az ATV nézői megérdemlik az egyenes beszédet.
Magyar Péter szerint Kocsi Ilona nyilatkozata tévedés, nem gondolja, hogy jogsértést követett el, amikor több ATV-s munkavállaló vallási hovatartozását közölte egy Facebook-posztban. A politikus állítása szerint az általa említett személyek nem beazonosíthatóak, és nyilvánosan beszéltek felekezeti hovatartozásukról.

A bejegyzés végén Magyar Péter megköszönte a Hit Gyülekezete gratulációját, és biztosította a gyülekezet minden tagját, hogy pártja támogatni fogja őket, mint minden más egyházat is. „Ha bárkit megbántottam a tegnapi posztommal, attól elnézést kérek” – zárta bejegyzését a politikus.

A Hit Gyülekezete Reakciója
A Media1 észrevette, hogy a Hit Gyülekezete Magyar Péter hozzászólása alatt egy békét szimbolizáló emotikonnal reagált az alelnök szavaira.

Magyar Péter bocsánatkérése és a helyzet rendezésére tett lépései azt mutatják, hogy a politikai és vallási viták ellenére is lehetőség van a békés együttműködésre és a közös megértésre.

Az ATV-t tulajdonló Német Sándor vezette Hit Gyülekezete reagálása Magyar Péter szavai alatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *