FÁJDALMAS BEJELENTÉS : ITT a nagy ÖSSZEGZŐ NYUGDÍJKORHATÁR TÁBLÁZAT 2025-től

Uncategorized Admin Thursday 19th September 2024

Az elmúlt évek során a nyugdíjkorhatár fokozatosan emelkedett, 2022 óta érte el a jelenlegi szintet.

Nyugdíjkorhatár Táblázat 2025-ben:

Azok számára, akik 1952 előtt születtek: 62 év
1952-ben születettek: 62 év és 183 nap
1953-ban születettek: 63 év
1954-ben születettek: 63 év és 183 nap
1955-ben születettek: 64 év
1956-ban születettek: 64 év és 183 nap
1957-ben vagy később születettek: 65 év

A magyar nyugdíjkorhatár 2025-ben továbbra is 65 év marad, mind a férfiak, mind a nők számára.

Ki jogosult öregségi résznyugdíjra? Az jogosult öregségi résznyugdíjra, aki betöltötte a nyugdíjkorhatárt és legalább 15 év szolgálati idővel rendelkezik. Az Európai Unió különböző országaiban dolgozóknak figyelembe kell venniük, hogy minden érintett országban külön-külön kell nyugdíjjogosultságot szerezniük, és a nyugdíjigényt az utolsó munkavégzés helye szerinti országban kell benyújtaniuk​ (OECD)​.

Nyugdíjigénylés folyamata:

Előkészületek: A nyugdíjigénylést érdemes legalább 6 hónappal a tervezett nyugdíjba vonulás előtt megkezdeni. Ez különösen fontos, ha több országban is dolgozott, mivel a folyamat hosszadalmas lehet.
Kérelem benyújtása: A nyugdíjhatósághoz kell fordulni abban az országban, ahol él vagy ahol utoljára dolgozott. Ha soha nem dolgozott abban az országban, ahol jelenleg él, a kérelmet továbbítják az utolsó munkavégzés helye szerinti országba.

Szükséges dokumentumok: A kérelemhez szükséges dokumentumok közé tartozik a személyazonosító okmány, a munkaviszony igazolása, és esetenként az adóbevallás, valamint az egészségbiztosítás meglétének igazolása​ (Hummingbird)​​ (VisaGuide World)​.
Egyéb hasznos információk:

Egészségügyi ellátás: Magyarországon a nyugdíjasok számára elérhető az állami egészségügyi ellátás, ami magas színvonalú és általában kedvező árú.

Adózási feltételek: A nyugdíjasok számára kedvező adózási feltételek is érvényben vannak, ami tovább növeli az ország vonzerejét a külföldről érkező nyugdíjasok számára.

Életminőség: Magyarország vonzó célpont lehet a nyugdíjasok számára, köszönhetően a kulturális gazdagságának, a kedvező életkörülményeknek és a barátságos helyi közösségeknek​ (VisaGuide World)​.
Ezek az információk segíthetnek a nyugdíjba vonulás tervezésében, különösen akkor, ha fontolóra veszi, hogy Magyarországon töltse nyugdíjas éveit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *