Örömhírt hoz a húsvét: megérkezett a hivatalos bejelentés a családi pótlékról! – TopHírek
BelföldGazdaságHírekHúsvétPénzTámogatás

Örömhírt hoz a húsvét: megérkezett a hivatalos bejelentés a családi pótlékról!

Gyermekotthonok, javítóintézetek, büntetés-végrehajtási intézetek és szociális intézmények vezetőinek külön erőfeszítéseiket kell fordítaniuk az iránt, hogy a családi pótlék megállapítása érdekében a kérelem családi pótlék megállapítására intézményi elhelyezés esetén” névre keresztelt nyomtatványt kell benyújtaniuk.

Azok számára, akik nem tartoznak ebbe a csoportba, a „Kérelem családi pótlék megállapítására” nyomtatványt kell használni.

Mindkét esetben azonban fontos megemlíteni, hogy a mellékleteknek nem kell eredeti példányoknak lennie. Elég, ha egyszerű másolatban nyújtják be őket, vagy személyes benyújtás esetén bemutatják őket. Az ügyfélnek alá kell írnia a másolatot annak igazolására, hogy az megegyezik az eredetivel.

Javasoljuk azonban, hogy az eredeti szakorvosi igazolást csatolják mellé, amely megerősíti a gyermek tartós betegségét vagy súlyos fogyatékosságát, illetve a tanulói/hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot.

Az igénylő természetes személyazonosító adatait érvényes személyazonosító igazolvánnyal vagy más, a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvánnyal (pl. útlevél, kártyatípusú gépjárművezetői engedély) kell bemutatni.

A családtámogatási ellátásra való jogosultság esetében a következőket kell figyelembe venni:

A gyám csatolja a gyámrendelő határozat másolatát. Az a személy, aki saját háztartásában nevel gyermeket, és már folyamatban van az örökbefogadási eljárás, csatolja a gyámhivatal kötelező gondozásba történő kihelyezést elrendelő határozat másolatát.

Az a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal helyezték el, csatolja az ideiglenes hatályú elhelyezést elrendelő határozat másolatát.

További tudnivalókkal hamarosan jelentkezünk!